Web Gorsel Hit

 HİT Nedir?

HİT, teknoloji tabanlı erken aşama girişimlerin ilk müşteri/ilk satış süreçlerini hızlandırmaya odaklanan, TTGV’ye özgü “Girişim Geliştirme Modeli” üzerine kurgulanan bir tematik geliştirme programıdır.
 

Programdaki geliştirme sürecinin öngördüğü pazar uzmanlığı yoğunlaşmasının sağlanabilmesi için seçilen tematik alanda girişimlerin ihtiyaçları ve yol haritaları belirlenmektedir. 

Daha Fazla Bilgi  

  PROGRAM İŞLEYİŞİ

Web Surec

PORTFÖY

  • Zeytin Çekirdeklerinden Üretilen Biyoplastik Hammadde

    Eylül 2018’de TTGVHit Programı‘na katılan girişimlerden Biolive, zeytin çekirdeklerinden biyoplastik granüllerin üretim sürecini tasarladı ve geliştirdi. Ürünleri Türkiye’de plastik endüstrisinde USDA sertifikalı biyo bazlı ürün etiketini alan ilk firma oldu.

    Firmaların istediği ürün standartlarına göre ürün geliştiren Biolive, geliştirdiği ürünlerin testlerini ve geri bildirim süreçlerini bizimle yürütüyor. Biolive’in ürünleri Birleşmiş Milletler’in karbon ayak izi azaltımı için 17 adet sürdürülebilirlik ilkelerinden 11’ini kapsıyor.

  • Kök Hücreler ile Yapay İnsan Dokuları Üretebilen 3D Bioprinter

    TTGVHit Programı’na katılan girişimlerden Axolotl, sağlık sektöründe dönüşümün en güzel örneklerinden birini sergiliyor. Kök hücreler ile yapay insan dokuları üretebilen, farklı müşteri ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş 3D Bioprinter, global pazarda da ticarileşmiş durumda.

    Axolotl, 3 Boyutlu Biyobasım sistemini bir platform olarak farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde geliştirmiştir. Geliştirilen cihaz, üniversite araştırmalarında kullanılabiliyor.

  • 3 Boyutlu Akciğer Navigasyon Sistemi

    Mart 2019’da TTGVHit Programı’na katılan ELAA Teknoloji, akciğerde yer alan kitlelerin erken tespit edilmesini ve kanser evresinin en erken aşamada belirlenebilmesini sağlayan 3 boyutlu akciğer navigasyonu yazılımı geliştirdi. Bu yazılımın maliyetleri %60 azalması öngörülüyor.

    TTGV’nin de üyesi olduğu Avrupa’nın lider inovasyon kurumları birliği olan TAFTIE ve Euroquity iş birliği ile 12 Mart’ta online pitch yapan ve yatırımcıların ilgisini çekmeyi başaran ELAA Teknoloji, validasyon ve pazara giriş stratejilerini de TTGVHit Programı ile yürütecek.

  • SpinaTrak – Robotik Spinal Dekomprasyon Cihazı

    Nisan 2018’de TTGVHit Programı‘na katılan ve ürünü için klinik planlama, CE Belgesi ve ISO13485 süreçlerini bizimle başarıyla tamamlayan BiaTechnology, SpinaTrak adlı servikal ve lomber disk herniasyonu tedavisinde kullanılan robotik spinal dekompresyon cihazını geliştirdi.

    SpinaTrak’ın patentli pozisyonlama sistemi, dekompresyon esnasında hastanın omurga anatomisine uygun 3 boyutlu pozisyonlanarak dekompresyonuna imkân sağlıyor. Böylece çekme kuvveti tüm omurgaya değil, omurga anatomisine göre rahatsız olan omurlar arasına uygulanabiliyor.

  • Sanal Gerçeklik ile Rehabilitatif Oyunlar

    Mayıs 2018’de TTGVHit Programı’na katılan İnosens; Fizyosoft Balance System, Assessment System ve HandROM gibi ürünleri ile hastalar için kişiselleştirilebilir fizyoterapi imkanı sunuyor. İlk satışlarını Türkiye’de yapan İnosens,Almanya’da da Becure markasıyla faaliyete başladı.

    HİT Programı’nda aldığı mentörlük ve danışmanlık katkısıyla kurumsal kimlik, pazar analizi ve iş planını yeniden hazırlayan İnosens, Fizyosoft ürünü için Kalite Yönetim Sistemi kurulumu, teknik dosya hazırlanması ve Klinik Veri Danışmanlığı hizmetlerini de program kapsamında aldı.

  • Laboratuvarlar için Akıllı Preanalitik Çözümler

    Mayıs 2019’da TTGVHit Programı’na katılan Gelecek Mühendislik, Futurelab Serisi adı altında hastane kan alma birimlerinde ve laboratuvarlarında kullanılan otomatik tüp barkodlama, otomatik tüp tasnifleme, otomatik tüp kapak açma ve tüp eşleştirme cihazlarını piyasaya çıkardı.

    CE belgesi tamamlama sürecini TTGVHit Programı ile yürüten Gelecek Mühendislik, program kapsamında gidilen yurt dışı fuarlarında kurulan uluslararası bağlantılar sayesinde satış kanalları oluşturdu ve Futurelab serisinin endüstriyel tasarımı süreci de bizimle tamamladı.

  • Robot Destekli Rehabilitasyon Cihazı

    Mayıs 2018’de TTGVHit Programı’na katılan Interact, yenilikçi robotik ve yapay zeka teknolojileri alanlarında uzmanlaşan, Sabancı Üniversitesi İnsan-Makine Etkileşimi ve Bilişsel Robotik Laboratuvarları'ndan doğmuş bir medikal teknoloji firmasıdır.

    Interact’ın ilk ürünü AssistOn-Arm, nörolojik hastalıklar sonucu kol-omuz-skapula hareket kabiliyetleri etkilenmiş hastaların robot destekli rehabilitasyonu için kullanılan, teknolojisi Amerika, Avrupa ve Japonya’da patentli, kendinden hizalamalı aktif bir dış iskelet sistemidir.

    Interact, AssistOn-Arm’ın kullanıcı testleri, klinik araştırma, endüstriyel tasarım, rehabilitasyon işlevi için oyun geliştirme ve ISO & CE belgelendirme gibi lansman süreçlerini bizimle yürütüyor

  • Cerrahlar ve Cerrah Adayları için Yüksek Hassasiyette Doku ve Organ Modelleri

    Mayıs 2018’de TTGVHit Programı‘na katılan Surgitate; geliştirdiği malzeme çözümüyle meme koruyucu cerrahi ve mikrocerrahi eğitimlerinde kullanılmak üzere, cerrahlar ve cerrah adayları için yüksek hassasiyette doku ve organ modelleri hazırlıyor.

    Surgitate tarafından hazırlanan mikrocerrahi ve meme modelleri, uluslararası cerrahi kurslarında kullanılmaya başlandı. #Robotik cerrahi alanında kullanılmak üzere hazırlanan standart test platformu hazırlığı da devam ediyor.

    Surgitate, aynı zamanda çalışma hayatında faaliyet gösteren kuruluşların kendi içinde sürdürülebilir kadın sağlığı farkındalığı süreçleri oluşturmasında yol göstermeyi ve destek olmayı amaçlayan "İşte Kadın İşte Sağlık" programını da bu süreçte düzenlemeye başladı.

  • Kardiyovasküler Cerrahi Ameliyatları Planlaması için Kan Akış Simülasyonu

    Eylül 2018’de TTGVHit Programı’na katılan Hemodyn, kardiyovasküler cerrahi ameliyatları planlaması için kan akış simülasyonu geliştirmiştir. Ürün, kalp damar ameliyatlarını öncesinde hastaya özel planlama yapmak ve cerrahların ameliyat öncesi birçok cerrahi tasarım alternatifinin bilgisayar ortamında çizilmesini ve bunların kan akışı ile ilgili performans parametrelerini operasyon öncesinde analiz etmeye yarayan bir karar destek sistemidir. Ürün özellikle riski yüksek grupta yer alan yeni doğan ameliyatlarında da kullanılabilecek şekilde geliştirilmiştir.

    Ürünün ISO ve CE belgelendirme süreci TTGVHit Programı ile yürütülüyor.

  • Carnap - Bilgi İşleme Motoru

    Carnap - Milyonlarca bilimsel yayını araştıran, bilimsel keşifler yapmak için bilgiyi süzen "Bilgi İşleme Motoru"

    Ağustos 2019'da Hit girişimleri arasına katılan Funktor, biyomedikal literatüründe yer alan verileri anlamlandırarak, yapılan araştırmaların derinleşmesinde büyük katkı sağlayan bir yazılım platformu olan Carnap’ı geliştirdi.

  • NeoSafe - Yenidoğanların Ağızdan Beslenme Yeteneğinin Değerlendirilmesi

    NeoSafe - Yenidoğanların Ağızdan Beslenme Yeteneğinin Değerlendirilmesi

    Emme-yutma yetenekleri erken doğmuş bebeklerde az gelişmiştir. Prematüre bebeklerde etkili beslenmenin gelişmemesi, yanlışlıkla solunum yollarına ve akciğerlere aspire edilen yiyecekler, beyin hipoksisi gibi solunum hastalıkları ile ilgili problemler, nörolojik açığı şiddetlendiren, enfeksiyonlar, solunum durması ve hatta ölüm gibi ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Yenidoğanların ağızdan beslenme yeteceğinin değerlendirilmesi üzerine çalışan KuartisMED, NeoSafe cihazı ile bebeklerin sağlıklı gelişimine katkıda bulunuyor.

  • Neurocess - Profesyonel sporcuların anlık kas analizlerini yaparak antrenman performansını arttıran ve sakatlık risklerini azaltan giyilebilir teknoloji ürünü.

    Neurocess - Profesyonel sporcuların anlık kas analizlerini yaparak antrenman performansını arttıran ve sakatlık risklerini azaltan giyilebilir teknoloji ürünü.

  • GlaucoT - Glokom hastalığını tedavi etmek için geliştirilen biyoteknoloji ürünüdür.

    Dünya genelinde körlüğe neden olan faktörlerin başında gelen glokom hastalığını tedavi etmek için geliştirdiği biyoteknoloji ürünüdür.

  • Albert Health - Kronik hastaların tedavilerini yönetmelerine yardımcı olan yapay zeka tabanlı dijital sağlık platformu. 

    Kronik hastaların %50’si ilaçlarını reçetelendiği gibi kullanmıyor. Her hastalığın  farklı dinamikleri olduğu için  de hastaların özelleştirilmiş  çözümlere ihtiyaçları var. Ayrıca  dijital sağlık gibi veri girişinin  kritik olduğu bir alanda düşük  etkileşimli uygulamalar amacını yerine getiremiyor.

    Albert ile hastalar sadece konuşarak ilaç hatırlatması kurabiliyor, kullandıkları ilaçlara özgü bilgileri ve ilaçlar arası etkileşimleri görebiliyorlar. Diledikleri zaman kan şekeri, tansiyon  gibi ölçümlerini kaydedebiliyor ve tedavileri ile bilgilerini bir yakınlarıyla veya doktorlarıyla  paylaşabiliyorlar. Bunun yanında hastalar doktorlarıyla veya Albert network’ündeki bir sağlık profesyoneliyle online görüntülü görüşme randevusu alabiliyorlar.

  • Farmlabs - Gübre girdi kullanımını optimize eden değişken oranlı gübreleme haritası üreten Farmlabs Platformu

    Mevcut tarım teknolojileri finansal erişilebilirlik küçük ve orta ölçekteki tarım işletmelerinin bütçesini aşmaktadır. Bu nedenle, ilgili işletmeler tarımsal üretimde gübre girdisini kontrollü bir biçimde kullanamamaktadır. Bu durum sonucunda üretim maliyetleri oldukça artmakla birlikte, gıda güvenliği, karbon izi ve yer altı suları kirliliği konuları da önemli seviyede olumsuz etkilenmektedir.

    Farmlabs, geliştirdiği dijital çözümlerle çiftçilere girdi optimizasyonu sunan değişken oranlı gübreleme haritaları ve karar destek altyapısı sağlamaktadır. Ayrıca çiftçilerin sahip olduğu tarım makinalarının dijital dönüşümünü gerçekleştirerek; bu makinalarla sahada değişken oranlı gübreleme yapılmasını mümkün kılmaktadır.

  • Wicow - Yapay zeka altyapısını kullanarak çiftçiyi/veterineri uyarmayı amaçlayan bir erken uyarı sistemi ve sağlık takip cihazı.

    Küresel ölçekte, 1 milyar sığır bulunmaktadır. Globalde %3 ve % 6, Türkiye’de % 15-20 civarında olan anne inek ve buzağı ölüm oranları baz alındığında, pazarda çok ciddi bir kayıp olduğu görülmektedir. Problem, ineklerin sağlık takibindeki eksikliklerden kaynaklanmaktadır.

    Kızgınlık, doğru tohumlama zamanı, kuru dönem, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası anne inekler hastalıklara karşı çok zayıftır ve bu dönemlerdeki takipsizlik anne ineklerin ve doğacak yavrularının sağlığını olumsuz etkiler. Doğru zamanda tohumlama yapılması ve tohumlama başarısı çiftlik başarısı için en önemli metriktir.

    wiCow, yapay zeka altyapısı ile çiftlik hayvanlarının verimliliğini arttırır ve sağlık takiplerini kolaylaştırır. wiCow sistemi yapay zeka altyapısıyla önce ineği, sonra sürüyü, sonra da tüm çiftliği öğrenir. Topladığı biyolojik verileri işleyerek, wiCow Pro uygulaması ile 7/24  kızgınlık, yüksek ateş, doğuma 24 saat kala, ve doğum başladı uyarıları gönderir. Bu sayede çiftçiye ve sağlık ekibine hayvanı yakın takip ve gereğinde erken müdahale şansı vererek, anne inek ve buzağı ölümlerini de büyük ölçüde düşürür. Bunun yanında, kızgınlık zamanını doğru tespit ederek, tohumlama başarısını arttırır, böylelikle çiftlik hayvanlarının hamile kalma başarısını ciddi ölçüde iyileştirir.

  • Houston Bionics – ExoRehab X- üst uzuv giyilebilir dış iskelet sistemi, kullanıcı için hareketi doğru bir şekilde gerçekleştirmesini sağlayan ev tipi tıbbi cihaz

    İnme, omurilik yaralanması vb. gibi yaşamı değiştiren olaylardan sonra, etkilenen bireyler yoğun, yüksek tekrarlı ve kesintisiz rehabilitasyona ihtiyaç duyarlar. Nöroplastisite mekanizmasını tetikleyip kazanımlarını devam ettirebilmeleri için rehabilitasyon süreçleri aylar ve hatta yıllar süren olimpik düzeyde bir motivasyonla devam etmelidir. Bununla birlikte, bireyleri  bu uzun ve zorlu yolculukları süresince desteklemek için evde kullanılabilir hazır bir çözüm yoktur.

    Houston yüksek tekrar gerektiren nöro-rehabilitasyonu oyunlaştıran, kullanıcıları hem birbirileriyle hem de terapistler ile çevirim içi olarak bağlayan, uygun fiyatlı bir sanal rehabilitasyon salonu çözümüyle kullanıcılara dış iskelet yapısı ile üst uzuvlar için -terapistin varlığına ihtiyaç olmadan- hareketin doğru şekilde yapılmasını garantileyen giyilebilir cihazdır. Yüksek motivasyon için ilgi çekici oyunlar ve kullanıcı performansını objektif data üzerinden geri bildiren yazılım, düşük maliyetle evde, sınırsız, kesintisiz rehabilitasyon olanağı sunar.

  • Görmeyi tehdit eden retina hastalıklarının ön teşhisi için kullanılan CE Class IIa tıbbi cihaz.

    Dünya’da 237 Milyon görme engelli bulunmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre tüm bu vakaların %80’i erken teşhisle önlenebilecekken, gelişmiş ülkelerde dahi, rutin göz muayenesinin yaygın olmaması veya çok pahalı olması sebebiyle, çalışan nüfus hala görme kaybı yaşamaktadır.

    EyeCheckup, rutin göz muayenesini ulaşılabilir hale getiriyor. Yapay zekâ sayesinde göz doktorlarına ulaşım olmayan yerlerde, hatta sağlık ocağında bile göz taraması yapma, görme kaybı tehdidini erken fark edip hastayı göz doktoruna gönderme imkânı sunuyor.

    Non-mydriatic Fundus kamera yardımıyla retina fotoğrafları göz damlası kullanmadan zahmetsiz bir şekilde çekilebiliyor. Toplam 5 dakika içerisinde göz taraması tamamlanmış oluyor.

    Göz doktorları için Klinik Karar Destek Sistemi olarak kullanılabilecek olan EyeCheckup, anomalilerin otomatik işaretlenmesi sayesinde muayene süresini %90 oranında, hastanın klinikte bulunma süresini ise 30 dakika kısaltıyor.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.